“This is water”: En film om triggere, tanker og utdanning

I går skrev jeg i mandagstipset om å lære av våre triggere. I dag så jeg denne korte filmen, “This is Water”. Den starter med et bilde vi bruker hele tiden i Authentic World, tanken om at noen ting er så nært oss at vi ikke kan se det.

Filmen er et utdrag fra en tale David Foster Wallace holdt til avgangsklassen ved Kenyon College i 2005.

Et sentralt tema i filmen er å velge. Å velge å ikke tenke meg, meg, meg. Å velge å ikke tro på mine triggere. Å velge å se på andre mennesker som hele individer, med hele liv og sine egne utfordringer og gleder.

Det er en vakker liten film som jeg anbefaler varmt.

David snakker mye om å velge sine tanker. Jeg er ikke enig i at dette er det eneste som skal til. Tanker sitter fast i vevet vårt, i traumer fra fortiden. Det er derfor vanskelig å snu på våre tanker hvis vi ikke også jobber med kropp. Mer om det senere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>