Gratulerer Mann, det er din dag i dag!

De færreste vet nok at 19. november er den internasjonale mannsdagen. Denne dagen har ikke tatt helt av internasjonalt enda, men det blir mer og mer fokus på den. I dag har f.eks Mannsforum et arrangement som heter “Blir menn kjønnsdiskriminert i Norge i dag?”.

Mye tyder på det. Det gjør nok kvinner og i noen sammenhenger. Ja, vi diskriminerer hverandre og verden er ikke perfekt. Shit happens.

man-celebratingJeg er selvfølgelig opptatt av å avdekke samfunnsproblemer som ikke er belyst. Det var et viktig mål med min kronikk i Dagbladet i august – og jeg vil fortsette med det.

Og likevel må jeg innrømme at jeg er svært lite inspirert ved tanken på at menn nå skal få sin egen klage- og sytedag for å konkurrere med kvinners klage- og sytedag. Jeg tenker på denne fantastiske mannen Joseph Campbell, mytologi-eksperten over alle mytologi-eksperter, og hans potente sitat “Find a place inside where there’s joy, and the joy will burn out the pain”.

La nå 8. mars og 19. november bli dager for feiring! La oss feire kvinner og deres femininitet og samfunnsgaver den 8. mars og la oss, alle menn der ute, i dag feire at vi er menn! Stolte, flotte, høyreiste, kraftfulle og hjerteåpne menn som bidrar med våre gaver til verden og som etterlater den som et bedre sted.

Yes, la 19. november bli en feiringens dag. Gratulerer med dagen, Mann. Det er din dag i dag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>