Øygard-saken: Den følelsesmessig frosne mann og hans lengsel etter unge kvinner

Eller: Hvordan American Beauty kom til norsk politikk

Jeg har fulgt saken om AP-ordfører Rune Øygards påståtte overgrep på en 16 år gammel jente med en viss interesse. Jeg vil ikke ta noe standpunkt om jeg mener noe ulovlig har skjedd, men det er åpenbart at Øygard har hatt en kontakt som for de fleste av oss virker upassende, alders- og maktubalansen tatt i betraktning. 3200 tekstmeldinger mellom juni og september tyder på en form for besettelse.

Det har slått meg at det vi ser utspille seg er en arketypisk prosess. Mange av oss har sett den i form av Lester Burnhams eskapader i American Beauty – der hans døde liv vekkes av Angelas unge, feminine kraft. Lester er i denne fantastiske filmen en fullstendig frossen og impotent mann. Hans kone har balletak på han og all gleden i livet er borte. Jeg har skrevet om denne filmen på min side Masculinity-Movies.com og den er av mine mest populære artikler.

Det arketypiske i denne saken er den følelsesmessige undertrykkelsen som en mann må bedrive for å komme til det punktet at han blir besatt av en 16 år gammel jente. Som menn hviler fremdeles sterk, ensom ulv forventningen over oss som et drepende, kaldt teppe. Enormt mange menn er helt alene om sine indre liv og får ikke snakket med noen om tingene som beveger seg på innsiden. Når i tillegg mange ekteskap gjennom årene blir kjedelige og distanserte så forsvinner menneskers livsglede sakte men sikkert og alt som gjenstår er hverdagens praktiske gjøremål. Dette er ikke et verdig liv. Dette er liv der varmen er fjernet. De autentiske følelser, menneskers eneste måte å sette verdi på livet på, forsvinner.

Det ligger også en “snill gutt”-tematikk her. En mann som ikke klarer å ta ut kraften sin – den ville, maskuline kraften som er så skummel, men så utrolig god og vitaliserende – ender opp med å visne bort. Hans kone respekterer han ikke lenger og blir bitter og kjeftete. Hun vil bli åpnet av hans maskuline tilstedeværelse og kjærlighet, men han vet ikke om han “får lov”.

Det er en scene i American Beauty som viser hvordan Lester bryter ut av å være snill, veloppdragen og høflig. Hvor mange par i dag er det ikke som sitter ved middagsbordet og har lange samtaler om ting som ikke berører dem, ting som de bare kjenner skrape litt inni hodene deres, men som ikke treffer dem på noe som helst vis. Politikk, hva som skjedde på jobben og en endeløs liste av klager over ting som skulle vært bedre. Bla bla bla BLÆÆÆÆ. Hvor mange er vi ikke som har vokst opp som barn rundt slike middagsbord?

For å sprenge ut av denne drepende, kalde måten å leve på trenger vi menn å ta tak i kraften vår. Se her (et overdrevent, men fantastisk eksempel):

Som menn har vi ofte lært at vi skal oppføre oss snilt mot kvinner. Ofte er det mor som har fortalt oss det. Og så blir vi så snille at vi blir slemme – for alt det en kvinne ønsker fra en mann blir utenfor vår rekkevidde. Det er  gjennom en slik undetrykkelse av egen kraft at en mann etterhvert begynner å se på unge kvinner. Jeg kan ikke garantere at Øygards historie er 100% et speil av Lesters, men parallellene er mange.

Arketypisk snakker vi her om Kriger-arketypen og Elsker-arketypen. Vi menn trenger Kriger-kraften for å sette grenser, lede og åpne en kvinne. Vi trenger Elskeren for å komme i kontakt med egen sårbarhet, det vakre i oss selv og verden og den sensitiviteten og overgivelsen som er en absolutt forutsetning for at en mann skal kunne benytte seg av Kriger-arketypen på en sunn måte. (En kvinne åpner seg kun hvis mannen er kraftfull OG sensitiv)

Jo mer vi som menn kommer i kontakt med de modne arketypene, jo mer vil vi innse at vår leting etter ung, feminin energi ofte representerer en form for mangel på modenhet i oss selv. Rune Øygard har åpenbart ikke vært mann nok til å åpne sin kvinne – og det har sikkert hans kone vært en medskapende faktor i – og slik ender han opp med å legge seg etter en 16-åring. Han tenker åpenbart ikke på at det kan være galt, han vet bare at han føler seg mer levende med henne enn uten henne. Det er uskyldigheten som åpner en frossen mann.

Øygard var ikke like heldig som Lester Burnham, som akkurat i tide innså at hans sult etter Angela vokste ut av en lengsel etter å helbrede egne sår. Og som sagt opplever jeg det som komplett umoralsk av meg å skulle sitte her og late som om jeg vet hva som har skjedd i Øygard-saken. Det gjør jeg ikke. Likefullt går tankene mine til sluttscenen i American Beauty der Lester får drømmen sin oppfylt og får sjansen til å ha sex med Angela. Men Angela er pur ung og jomfru – alt pratet om hvor seksuell erfaren og voksen hun er var løgn fra en usikker ung kvinne. Se her:

Når Lester endelig forstår at hans lengsel etter Angela kom fra den sårede gutten i ham så klarer han å gjennomskue sitt eget begjær og finne det autentisk vakre i Angela (ikke bare det overfladiske) – og seg selv. Han finner sin manndom og sin “American Beauty” og minner meg om at en voksen mann som er i kontakt med det autentisk vakre i en ung jente ønsker å gi henne en form for velsignelse som bidrar til at hun har et godt liv snarere enn å ha sex med henne for å lette på eget indre trykk.

Øygard-saken minner meg nok en gang om hvordan vi i vår moderne tid har mistet evnen til å føle, hvordan alt er ytre-styrt og skal være så riktig og høflig og snilt at våre sanne selv etterhvert kommer ut sidelengs. Vi trenger kraft og sensitivitet, Kriger og Elsker, for å gjenvinne vår evne til å være til stede med kvinner og oss selv på en god måte.

Det er en oppfordring og en utfordring til deg som mann. Og om du ikke vet hvordan dette ser ut kan du kontakte meg for coaching, så tar vi det videre sammen.

Hilsen Eivind

33 thoughts on “Øygard-saken: Den følelsesmessig frosne mann og hans lengsel etter unge kvinner

 1. Bra artikkel!

  Du tar opp kvinners mulige indirekte medvirkning til at dette kan ha oppstått. Jeg vil spekulere i enda en årsak – maten vi spiser og andre aspekter av omgivelsene våre.

  Det slår meg noe jeg leste i boken Sex at Dawn av Christopher Ryan og Cacilda Jethà.. at i eldre steinalder, dvs samfunnet og livet våre gener (og dermed instinkter) er tilpasset, så kom unger mye senere i puberteten enn i dag. Det anslås (om jeg husker riktig) at jenter hadde menarkhé (første mensturasjon) i en alder av 17. I dag er det lavere antagelig pga sukker, tilsetningsstoffer og andre unaturlige kjemikalier vi får i oss. Da slår det meg – kanskje instinktene til Øygard mente at de så en 18-åring, selv om hun faktisk var 13?

  Det forsvarer overhodet ikke det mannen gjorde; å være besatt og miste kontrollen av seg selv pga en 13-åring og legge skylden på henne i ettertid finnes det ingen unnskyldning for.

  • Spennende tanker du kommer med i forhold til diett og pubertet, Eystein. Jeg ser ikke bort fra at du er inne på noe der. Var hun 13? Jeg trodde hun var 16. Jeg har selv ofte problemer med å se alderen på jenter/kvinner. Jeg synes ofte de ser eldre ut enn de er. Merkelig nok synes jeg ofte menn ser yngre ut enn de er. Jeg vet ikke helt hva som foregår her.

   Vi mennesker er sammensatte. Instinkter og biologi er enormt viktig – det var et av hovedpoengene mine i mitt innlegg før Finding Joe på lørdag, og deres krefter MÅ integreres. Og som du sier – det unnskylder ingenting. Mannsinstinktet må fungere som fyrkjelen og de høyere kognitive, psykologiske og følelsesmessige funksjonene må modulere flammen.

   Problemet er når flammen kun tennes i møte med unge jenter. Den burde tennes i møte med selve livet. Det må være selve definisjonen på maskulin modenhet i mine øyne.

   Om du tillater (ikke at jeg spør først :-) så vil jeg utbrodere et lite poeng som dukket opp i vår Facebook-utveksling i sted. For meg dreier det seg ikke først og fremst om alder, men om modenhet. Det er likeverdigheten som er viktig. Det er ikke i mine øyne nødvendigvis “feil” at en eldre mann har seksuelle relasjoner med en yngre kvinne (så lenge det er lovlig og valgt selvsagt). Jeg har hatt det selv. Men det dreier seg om – tjener vi henne med vår seksualitet eller spiller vi inn i hennes sår og farsprojeksjoner? Og – hvis vi virkelig ønsker vår modenhet, er det ikke da på sin plass å finne en kvinne som er moden nok til at hun evner og tør å ta oss på dritten vår?

   Dette er litt av bakgrunnstankegangen min for det jeg har skrevet. Men det er komplekst dette – glad for at du vil nyansere det, Eystein!

   Eivind

   • Hun var 13 da overgrepene fant sted. Det er noen år siden nå.

    Likeverd kan være så mangt.

    Alle mennesker er like mye verdt som mennesker, det er vel ikke det vi snakker om her.

    Par som har dominans / underkastelse (D/s) som et element i sitt forhold tar utgangspunkt i at den ene er av høyere rang enn den andre. Om ikke de bruker det kun som en lek, så vil likeverden der begrense seg til det at den underdandige kan gå ut av forholdet når enn hun (som oftest er det kvinnen) vil, og at hun i utgangspunktet gikk inn i det av egen vilje. Er det umodent av den dominante, i dine øyne?

    Om det ikke er det, kan man lett dra en parallel mellom D/s og en relasjon der den ene er eldre og mer erfaren enn den andre, enten “cougar” og “elev” eller en mann som finner en langt yngre dame. Det er ikke helt likeverd der heller.

    Men modenhet kan det likevel være i begge tilfeller – eller det kan være umodenhet.

    Jeg liker det du skriver om at hun må kunne ta oss på dritten vår og at vi må tjene henne med vår seksualitet, og ikke spille inn i hennes sår. Jeg kan ikke se for meg at det kan være mulig når den ene er over 50 og den andre er 13.

    • Jeg får ikke helt tak i det du skriver om D/S-forhold her, Eystein og lar det stå ukommentert.

     Men det jeg leser er at du ønsker nyansere modenhets-begrepet (modenhet som begrep er i grunn mer passende i denne konteksten enn “likeverd”) og det er jeg tilhenger av.

 2. Det er et spesielt og svært vanlig fenomen dette at en eldre mann blir besatt av ei ung jente. Jeg kaller det “Lolita-syndromet”, etter boka til Vladimir Nabokov, forøvrig glimrende filmatisert av Adrian Lyne i filmen Lolita fra 1997, med Jeremy Irons i hovedrollen som professor Humbert Humbert. I boka er det Humbert som forteller, og vi følger både hans og Lolitas reise (eller rettere sagt flukt) gjennom USA og hans indre vei mot en sorgfull erkjennelse.

  Humbert kommer selv med en mulig psykologisk forklaring på hvorfor han gjennom hele sitt voksne liv har vært så tiltrukket av unge jenter, nemlig hans opplevelser med sin første ungdomsforelskelse (de rakk akkurat ikke å ha samleie fordi hennes foreldre tok dem på fersken, og etterpå så han henne aldri igjen fordi hun døde noen måneder senere).

  Kan det være slik at traumatiske opplevelser rundt forelskelse og seksualitet i barn- og ungdomstiden gjør at noen menn blir “evig tiltrukket” av tenåringsjenter? Eller er det slik at alle heterofile menn i større eller mindre grad vil være tiltrukket av purung femininitet, uansett hvor lite følelsesmessig undertrykket/traumatisert de måtte være?

  • Interessante spørsmål, Fredrik – virkelig. Av egen erfaring kan jeg si at jeg i høyeste grad har hatt traumatiske opplevelser rundt forelskelse og seksualitet i ung alder, men har endt opp med å stort sett være med jevnaldrende eller litt eldre kvinner. Jeg vil prøve meg på dette – at nevnte traumatiske opplevelser i stor grad vil definere hvilke kvinner vi går etter, men at de ikke nødvendigvis vil være yngre. Mange menn går etter kvinner som minner om mor.

   Når det gjelder tiltrekningskraften til pur ung femininitet så fungerer den i aller høyeste grad på meg fremdeles. Nå er jeg bare 34 år gammel, men jeg ser i grunn ikke at dette kommer til å endre seg. Men selv om den lette sommerbrisen som slike unge kvinner representerer er vakker og livgivende så mangler den dybde og næring for meg. En slik ung kvinne vil i 99% av tilfellene ikke ha livserfaringen som gjør henne dypt interessant for meg. Jeg trenger rett og slett å vite at en kvinne har integrert mørket i seg selv og kan “ta rotta på meg” med sin feminine kraft om hun trenger.

   Det er en kjennsgjerning jeg gjør med en viss grad av tristhet at nesten ingen kvinner jeg møter i løpet av en gjennomsnittlig uke har kommet til dette punktet i seg selv.

   Hvordan opplever du disse tingene, Fredrik?

   • Jeg er enig i beskrivelsen din om tiltrekningskraften, Eivind. Selv om mange tenåringsjenter kan ha en estetisk skjønnhet som tar pusten fra meg vil det nok ikke veie opp for manglende livserfaring og modenhet, allikevel vil det være en aldersuavhengig utstråling eller “vibrational match” som avgjør hvem jeg blir følelsesmessig og fysisk tiltrukket av. Tilfeldigvis (eller heldigvis får jeg vel kanskje si), så har de jentene som jeg har hatt denne matchen med vært et stykke over den seksuelle lavalderen, men hvis ikke er det ikke godt å si hva som kunne ha skjedd. Følelser har en tendens til å knuse et menneskes fornuft med letthet dersom de kommer opp i en viss intensitet, noe som sannsynligvis har skjedd med Øygard.

    • La meg sjekke at jeg har lest deg rett, Fredrik – det er en vibrasjonell greie om du blir tiltrukket eller ikke. Altså – det er på et mer subtilt energinivå at tiltrekningen skjer. Følger deg på det så langt – har det slik selv. Og så sier du at det er “tilfeldig” at du ikke har hatt en vibrasjonall match med en kvinne under den seksuelle lavalder. Er det virkelig slik at dette dreier seg om tilfeldigheter? Kan du i utgangspunktet få en vibrasjonell match med en 3-åring? Ok, vi leker med ilden her, men seriøst – kan du det? Kan jeg det?

     Jeg synes det virker rart at det skal bare være tilfeldig for deg. Jeg følger deg på det i en viss grad. Men jeg liker ikke tanken som jeg får når jeg leser din kommentar at en manns tilbøyelighet til pedofili er basert på ting utenfor hans kontroll. Det virker som du gir tilfeldigheter mye makt der jeg ville tenkt at en indre disiplin og modenhet vil være den viktigste faktoren.

     Kanskje er det gråsoner her. Selv tenker jeg at den graden følelser kan knuse en persons fornuft dreier seg mye om modenhet. Det slår meg at det er en fin balansekunst som må utøves her i forhold til det å overgi seg kontra det å kontrollere drifter.

     Jeg tror du har rett i at følelsene til Øygard har knust hans fornuft i dette tilfellet. Og for meg handler det om mer enn tilfeldigheter – det har og med hvem han er som mann å gjøre. Jeg synes American Beauty-scenen viser det så fint.

     • Ordet “tilfeldigvis” var kanskje dårlig valgt. Istedet for tilfeldigheter tenker jeg nok mer på omstendigheter – både ytre og indre.
      Og de indre omstendighetene baseres nok veldig mye på modenhet og selvdisiplin (eller mangel på disse).
      Men en vibrasjonell match med en 3-åring? Nei, ikke for meg altså!
      Hvordan noen kan bli seksuelt tiltrukket av små barn kan jeg overhodet ikke forstå, men dessverre er det jo et faktum at noen gjør det.

      At derimot noen tenåringsjenter kan (bevisst eller ubevisst) spille på sin seksualitet og skape en tiltrekning hos voksne menn er mer forståelig – men selv har jeg altså ikke opplevd det, så jeg tenker at følelsesmessig og mental modenhet hos jenter tross alt er viktige faktorer for meg når det gjelder tiltrekning. Allikevel kan jeg forstå at noen menn (og forsåvidt enkelte kvinner også) havner i situasjoner der de plutselig befinner seg over grensen for hva som både er lovlig og moralsk forsvarlig “for å lette på eget indre trykk”.

 3. I sommer var jeg på biltur med en kompis og søskenene hans. Jeg spurte søsteren hans hva hun gjorde til daglig; jeg antok at hun var student og spurte hva hun studerte. Hun svarte at hun gikk på ungdomsskolen og var 14 år gammel. Jeg ble rimelig sjokkert, inntil jeg fikk høre at jeg var langtfra den eneste som tok feil av alderen hennes. Det hadde til og med vært noen som hadde trodd at hun var kona, ikke datteren, til faren deres.

  Dette er ingen enkeltstående tilfeller. Motebransjen (ikke at den er dominert av heterofile menn, men likevel) bruker 14 år gamle jenter som modeller på skjønnhetsideal, og i mange tilfeler kan det være vanskelig å se hvor gamle de er, når de er blitt sminket opp. Kvinner og homofile menn kan fritt synes de er vakre, men om en heterofil mann gjør det, er han plutselig en pervers mannsgris. Og der tenker jeg også noe av kilden til problemene ligger. Jeg merker selv det sosiale presset mot å kunne mene noe slikt.

  Mannsgris. Disse tingene er tabubelagt og skamfylt. Og det som er tabubelagt og skamfylt er vanskelig å tenke noe fornuftig om. Bare prøv å fullføre en tankerekke som etter et par vendinger støter borti et område som er tabubelagt. Tankerekken blir enten brutt og man dissosierer (for, som du påpeker, “man skal være så riktig” og, jeg vil legge til, korrekt), eller så tar den en vending i motsatt retning. Med hodet fylt av tabuer blir tankene som en kule i et flipperspill. Det blir vanskelig å reflektere over ting som faktisk er nokså viktige når samfunnet bruker skam som middel mot det ukorrekte.

  Jeg er ikke psykolog, men jeg ser for meg at når det rasjonelle ikke kan fullføre tankerekker til sine nødvendige konklusjoner, så får skyggene rå. Modning handler blant annet om refleksjon. Derfor må vi få bukt med tabuer i samfunnet, og anerkjenne den rollen som instinkter har i våre liv. Da kan vi leve med instinktene våre, ikke krige med dem.

  Du skriver: “(…) en voksen mann som er i kontakt med det autentisk vakre i en ung jente ønsker å gi henne en form for velsignelse som bidrar til at hun har et godt liv snarere enn å ha sex med henne for å lette på eget indre trykk.”
  Jeg ser poenget ditt; det var først etterhvert som jeg har klart å komme (delvis) over frykten for å bli stemplet som mannsgris at jeg klarte å få frem den delen av meg som vil beundre og velsigne det feminine – et uttrykk for å gi, snarere enn å ta. Kanskje mange andre har det på samme måte?

  • Det siste eksempelet jeg kom med fra mitt eget liv er kanskje ikke helt relevant, siden stempelet jeg var redd for handler om mitt forhold til voksne kvinner, ikke tenåringsjenter. Men jeg spekulerer i om det kan være en parallell her.

  • Det stikker litt i hjertet når jeg leser dette kjenner jeg. Jeg blir trist når jeg tenker på hvor mange kvinner som ødelegger for sitt eget kjønns mulighet til å ha tilfredsstillende, vakre samliv med menn når de sverter menns seksualitet på den måten du antyder.

   Jeg husker jeg fortalte en kvinne at jeg var tiltrukket av henne og så svarte hun med å si at det har menn sagt til kvinner i hundrevis av år som verktøy for å dominere og undertrykke dem. Det var en helt uforståelig kommentar for meg og jeg fikk en dyp tristhet i meg over at vi har kommet til det punktet i samfunnet. Og jeg har flere opplevelser som minner meg om kvinners mistillit til mannlig seksualitet.

   Men nå er det da en gang slik at jeg ikke eide min seksualitet 100% på det tidspunktet. Når jeg sier slike ting nå for tiden så opplever jeg i 100% av tilfellene at kvinnen elsker det. Kvinner er som stemmegafler og ofte svarer en kvinne på vår interesse mer eller mindre bevisst ved å adressere akkurat den delen av oss selv som vi ikke eier.

   Så hvis jeg er redd for å bli sett på som mannsgris eller voldtektsforbryter så vil mange kvinner føle det i “energifeltet” vårt og snakke rett inn i det såret som vi frykter mest for å finne ut om vi er en mann til å stole på (vi er ikke det hvis vi kollapser når hun “biter”). Og så er det lett å klage på kvinnen, men i sannhet – hun er som en kompassnål som peker på hvor vår utvikling må skje.

   Hvis flere menn hadde forstått det hadde vi kommet langt.

   • Jeg vil nyansere “100% av tilfellene”-kommentaren noe. En kvinne liker det som oftest, men noen ganger blir hun satt ut og jeg må utforske responsen hennes litt sammen med henne før hun kommer frem til stedet at hun innser at hun liker det.

    Jeg tror dette er fordi hun har lært seg hvordan programmet som starter med en slik kommentar spiller ut og først når jeg bryter det programmet føler hun seg trygg og virkelig sett.

 4. Spennende tanker. Jeg tror nok ofte når mennesker søker noe som er ekstremt så er det et tegn på stor mangel. En mann som søker ekstrem ungdom (13 år) søker muligens noe som er en i en viss forstand overdreven versjon av uskyldighet og feminitet. Feminitet og en følelse av uskyldighet er jo noe menn søker hos kvinner og spesielt unge kvinner innenfor et mere normalt aldersspektrum (18+++). En så ung jente vil han også kunne kontrolere lettere og på en mere dominerende og overdreven måte enn han ville kunne med en voksen kvinne. Kanksje er suget etter en så ung kvinne også et symptom på at den delen av ham som vil være en sterk og ledende mann ikke er balansert/er for svak og “trenger” noe som er så lett å styre og kan styres så sterkt at det gir en ekstrem følelse av kontrol?

  Jeg mener å ha lest om en undersøkelse fra Finland som fant at mennesker som debuterte seksuelt svært tidlig hadde en mye større sjanse for å bli tiltrukket av mindreårige. Dette var tilfelle også der den tidlige debuten var med en gjevnaldrende. Det kan indikere at vi kan bli innprentet av tidlige opplevelse med sex og søke tilbake til disse senere. Muligens som noen nevnte hvis det er noe ufrodøyd med disse, muligens bare som en slags evolusjonær mekansime som trigges og foreteller deg hva som er aldersspennet man har sex med i den konteksten man er født inn i.

  • olhem eu trhablaei para o bpi como recibo verde, 450€ nos primeitos meses fui depois promovido aos belos 500€. 40 horas semanais, fazia feriados e tudo! mete nojo

  • For a hassle free moving experience the tips are really worthy. Theft is another factor that can turn moving into a nightmare. So be careful with your valuable belongings. After all precaution is better than cure. Thanks.

  • well to be fair, it looks like they’re sharing the info with their “related” companies. I don’t think this means they’ll be selling it to third parties. Still ridiculous and clearly, your privacy is not important for this company, but i think its worth the time to mention they’re at least not selling it to any and all interested parties.

  • > leveto blad ?elle m’a été racontée ainsi, par mon père qui n’est pas de confession juive.Cyrano votre citation je le reconnais désormais, cette tirade rentière est plus belle que la classique.leveto vous vous dopez ?.Dites à votre amie que l’on avance, dans la douleur, mais on avance.

   • something CJ doesn't get?) has been falling – off a cliff. CJ doesn't get that auditing the Fed is a Good Idea, nor does he get that people like the Flemish want to run their country as they see fi.tDon't link, don't bother…

  • Anonymous,I’ve read them. Which book do you mean?Books in Muslim and Arab schools do not merely “discuss” the Israel issue. You have math problems in which the student figures out how to kill more Jews. You have literature sections about how the Jews are not human. I would really like to know which book in Israeli schools, or any other Western country, treats Muslims in this way.

   • langsung bawa mas. saran saya langsung segera dibawa untuk disembuhkan karena kalo menunggu beberapa jam, tulang/otot akan mengeras dan lebih susah untuk relokasi otsnt/2ulang/oendi-tya.

  • Good post. I study something more challenging on completely different blogs everyday. It would all the time be stimulating to learn content from different writers and apply a little one thing from their store. I’d prefer to make use of some with the content material on my weblog whether or not you don’t mind. Natually I’ll offer you a link in your internet blog. Thanks for sharing.

 5. Jeg må bare si tusen takk for at du skriver Eivind og for at jeg oppdaget bloggen din. Det er utrolig interressant og fascinernede å lese det du skriver og kommentarene fra andre menn her. Jeg kjenner på veldig mye og har litt problemer med å sette ord på alt. Men altså, jeg har selv vært den unge kvinnen. Min første erfaring med en mann var da jeg var 18 og han 35. I dag er jeg utrolig takknemlig for at jeg var så pass “voksen” da jeg debutterte og for at jeg møtte en erfaren mann som evnet å vekke meg uten å la sitt eget begjær ta over. At jevnaldrene gutter skal være så mye bedre, har jeg ikke helt troen på. Type i fylla, hjemme alene-fest som 16åringer.

  I dag er jeg 32 år og er utelukkende tiltrukket av voksne menn, 10 år pluss, minst., Men allikevel jeg erfarer mer og mer at alder er ikke viktig i seg selv,men en mann som er moden og trygg i sin maskulinitet. En mann som ikke trenger meg, men som kan vekke meg. Som kan begjære, ute å kreve. Jeg kommer jo frivillig, jeg trenger ikke å mases på :) For å si det litt enkelt.

  Merker jeg blitt bittelitt frustert fordi det er så mye jeg vil sette ord på, men jeg vil ikke, i en åpen blogg. Men takk for at jeg får kjenne på følelser og reflekter i møte med det dere alle skriver her.

 6. jeg i stedet se etter en moden kvinne på 40-65 år gammel, jeg elsker at er temperament rolig, veldig moderlig og kjærlig i sin måte å være , søker en av disse egenskapene , jeg liker at jeg liker å føle seg ønsket og jeg også han liker å gi kjærlighet .
  Dette kan legge meg til min å snakke , jeg glemte to’m 42 år og mitt navn er daniel . dan230673@gmail.com

 7. I see you don’t monetize your website, i think there is one opportunity to earn additional $$$ on your website,
  search in google for: idol4jp makes money

 8. I have noticed you don’t monetize your page, don’t waste your traffic,
  you can earn extra cash every month because you’ve got hi quality content.
  If you want to know how to make extra bucks, search for: best adsense alternative Wrastain’s tools

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>