Foredrag om Joseph Campbells “heltereise” i Oslo Spirituelle Filmklubb

joseph-campbellJeg har blitt invitert av de fine folka i Oslo Spirituelle Filmklubb ang morgendagens visning av Finding Joe, en dokumentarfilm om Joseph Campbells mytologiske heltereise. De har bedt meg holde et kort innlegg om filmen, som jeg liker godt, og om heltereisen som konsept, myte og levd liv.

Heltereisen er en viktig arketypisk prosess som jeg i mitt arbeid har forbundet først og fremst med guttens reise til manndom. Joseph Campbell er den mannen som har hatt størst innflytelse på Hollywood og vi har sett mytologien han har beskrevet utstpille seg i utallige filmer som f.eks Star Wars og Ringenes Herre. Frodo og Sams reise til Mordor og hjem igjen er et godt eksempel på denne prosessen og den går som følger:

 1. Separasjon fra det hjemlige
 2. Initiering i en ny og større virkelighet
 3. Returen hjem der gavene og visdommen fra initieringen skal deles

Det spennende med dette foredraget er at jeg har blitt utfordret til å også sette det i en kvinnelig kontekst, noe jeg gleder meg til. Her har jeg mye og lære og hvis du er kvinne håper jeg du vil komme og høre på og fortelle meg hvordan du opplever dette ved bordet på Coco Vika etter visningen.

Jeg er veldig glad for at Finding Joe skal vises for alternativ-miljøet. Heltereisen dreier seg dypest sett om å ta handling i livet og å møte vår frykt i det vi går inn i det ukjente. Alternativmiljøet har en tendens til å leve mye i idealenes verden og litt for lite i gjennomføringens og kraftens verden. Jeg ser derfor på denne visningen som et svært godt tegn.

Stedet er Vika kino og tiden er lørdag 27. oktober kl 13.00. Filmen mener jeg koster kr 50,-  (og forutsetter medlemsskap til kr 50,-)

Hilsen Eivind

13 thoughts on “Foredrag om Joseph Campbells “heltereise” i Oslo Spirituelle Filmklubb

 1. Takk for hyggelig melding, Katrine! :-) Det gleder meg å høre at innledningen min og filmen inspirerte deg. Jeg liker alltid å spørre – var det noe spesielt som traff?

  Værsågod – en glede!

  • Det er litt for personlig å komme inn på her :) Men arketypene og deres reise er utrolig fascinerende. Når du snakker fra et maskulint perspektiv, reflekter jeg så klart over min feminine reise og samensmeltingen med det maskuline i meg selv og ute i verden. Og ja, jeg er helt enig med deg at kvinner ofte er for maskuline. Vi trenger hjelp til å gjennoppdage og omfavne vår femininitet. Jeg er underveis og kjenner at livet faller på plass, som jeg aldri før har erfart. Å være heltinne og gudinne i eget liv, gjør meg mer hel :)

   • Livet ditt faller på plass leser jeg. Yes, det må feires. Tiden er inne nå. Jeg ser det rundt meg – maskene faller. Tiden for autentiske liv har kommet.

    Og jeg respekterer ditt behov for privatliv – Internett er et grådig sted.

    Gleder meg til videre samtale.

   • After research a few of the weblog posts in your website now, and I truly like your manner of blogging. I bokoramked it to my bookmark web site record and will be checking back soon. Pls take a look at my web page as nicely and let me know what you think.

   • Vă temeÅ£i că se vor trezi tot mai mulÅ£i din această halucinaÅ£ie USLamistică ÅŸi veÅ£i rămâne la toamnă fără susÅ£inătorii halucinogenizaÅ£i de la referendumul fraudat în proporÅ£ie de aproape 50%?

   • Posted on October 15, 2011 at 11:44 amGreat approach to the topic. It is true…and if we are all honest, we’re not looking for justice, we’re looking for mercy (grace). Jesus is the only One who offers it. Thanks for the “out of the box” take on this!

   • Aprilscherz? Ich sehe, nach über einem Jahr an Vorankündigungen, immer noch nichts von einer neuen Oberfläche. Mal ehrlich: Warum nicht erstmal kleinere Brötchen backen und so wie andere Firmen eine offene Beta-Version, aber dafür mit weniger Funktionen anbieten?Damit wäre allen gedient – den Kunden, Mediabeam, als auch den Entwicklern.cu, w0lf.

   • We’re the whitest team with the blackest(mamba) having the personal of Darth Vader, so yeah, we’re the evil empire.C’s, are more like the wookies or the other little tree-house gremlin-like creatures, those with interesting gadgets like the wheelchair… oops.Anyway, regardless of the outcome, having an intense regular season game is a blessing to all involved. It’s going to be fun.

 2. di:pbns&;tI would really love to make a blog but.. I’m not sure what type of blogs get the most traffic? What kind of blogs do you surf? I mostly surf photo blogs and fashion blogs. Just getting a poll here thanks!.

  • its Bu1&8#h2s7;s fault,That in and of itself is a LIE ! Dem. Sen. Dorgans Statements prove this economic mess was set in motion before Bush took office before

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>