En mann, en kvinne – og den gode samtale

man-womanHei alle. Som du kanskje har fått med deg planlegger jeg i 2013 en serie med intervjuer med kvinner i forskjellige aldre, yrker og samfunnslag. Inspirasjonen min for denne satsningen er mitt ønske om å starte en helt ny samtale mellom menn og kvinner. Jeg vil la alle sårede egoer og vanskelige historier ligge og rett og slett starte med blanke ark og en arbeidshypotese: Menn og kvinner er bedre når de spiller på lag enn når de kriger mot hverandre.

Hvis du støtter meg i den hypotesen så er kanskje også du lei debatten rundt kjønn og likestilling slik den føres i dag. Det er så lett for mange å ha meninger og idealer når de sitter i kontorer, fjernt fra virkeligheten. Det er så lett å lage reformer og lover som er riktig fine på ark, men som i realiteten river i stykker mennerskers liv. Det er så lett å leve kun i mentale abstraksjoner, og miste helt hjerte, kjønn og kropp av syne.

Personlig er jeg en av de som jobber “på gata” so to speak – og jeg ser effekten av det som foregår. Tro meg på mitt ord – denne kampen skaper flere sår enn den helbreder.

Kampen slik den kjempes her i dag passer godt for et land som India. I Norge derimot er den gått ut på dato. Det kommer alltid et punkt der gamle bevissthetsstadier må vike for nye – der det samme ferdigfordøyde tankegodset har utspilt sin rolle og blitt problemet snarere enn løsningen. Det er der vi er i dag.

Med denne nye samtalen vil jeg på et vis vise hva som er mulig. Hvordan kan menn og kvinner faktisk snakke sammen? Er det på tide å legge lista høyere? Jeg tror det. Og jeg spør deg derfor: Hvilke kvinner bør jeg snakke med i 2013? Hvem har inspirert deg med sitt budskap, kløkt og mot – eller endog sin feminine utstråling og skjønnhet?

Denne serien er starten på opptrappingen til en større visjon: Et symposium i Oslo der vi leier et større lokale, kanskje Sentrum Scene – og samles menn og kvinner for å ta hverandre tilbake. For å si at nok er nok, vi vil ikke sloss lenger, nå er samarbeidets tid kommet og det er kommet så ettertrykkelig at vi skal la vårt kjære Norge få høre det.

Den visjonen er såpass stor at den skremmer meg litt. Men den er der. Og disse samtalene vil definere veien mot målet.

Takk for hjelp! Jeg ser frem til innspill.

4 thoughts on “En mann, en kvinne – og den gode samtale

  1. Creo que Garzón es el primer juez, de toda la democracia española al que se le acusa de prevarización por algo como esto, en otros casos se anulan las escuchas y no se aceptan como pruebas. Sin más circo.Aquí hay algo que huele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>