Mandagstipset #5: Sett av en ukentlig Elsker-dag

playful-sexDet fine med å drive med coaching og kursvirksomhet er at jeg kan lære og undervise på samme tid; mandagstipset denne uken er i høyeste grad også til meg selv.

I det arketypiske systemet som jeg underviser er Elsker-arketypen den som virkelig forbinder oss mennesker til det jordlige liv og dets tilhørende gleder. Her finner vi sensualitet, seksualitet, vin, kunst, dans, kultur, ømhet etc. I vår frenetiske jakt etter materiell lykke, mestring og suksess er vi mange i samfunnet i dag som fullstendig neglisjerer behovet for tid til disse tingene. Og i den grad vi opplever disse tingene har de en tendens til å bli en del av nok en plan. Denne planen er ofte motivert av frykt. Kanskje for ikke å være kul, inkludert, kultivert, “in” etc.

Sann Elsker-tid opplever vi derimot når vi lar oss henføre av livets puls og hengir oss fullstendig. Med andre ord – mest kontakt får vi med Elskeren når vi innimellom skrur helt av og smelter helt inn i livet, uten å forsøke å være flinke. All fokus er på nytelse og livsglede.

Når vi har begynt å overidentifisere oss med våre handlinger er det ofte direkte skummelt å skru av motoren og lene seg tilbake. Selv det å slappe av kan bli en gjøre-sak, noe vi må skvise inn i kalenderen mellom et møte og henting av barn. Jeg merker selv hvor lett det er for meg å gjøre min være-praksis (meditasjon) om til en gjøre-praksis (nå må jeg meditere ellers så blir jeg ikke ferdig med to-do listen). Denslags tankemønster er et rødt flagg.

Sjekk med deg selv – er du en av dem som er redd for å la deg henføre av Elskerens forlystelser? Prisen du betaler er tap av livsglede, spenninger i kroppen, mindre evne til å gjenkjenne skjønnhet, og at du blir tatt av Elskerens skygge: Arbeidsnarkomane blir til slutt impotente eller sex-avhengige.

Mitt tips denne uken er å koble helt av en gang i uka. Og da mener jeg det i både metaforisk og elektronisk forstand. La en dag i uka være uten Facebook, e-post og flinkis-oppgaver. Fyll den med musikk, gode venner, familie, avslapning, vin, dans, kultur. Ved å legge en hel slik dag, eller så stor andel av en som mulig, inn i din uke vil de resterende seks dager fylles av en understrøm av glede og vitalitet. Du vil også oppleve at din indre kritiker – den stemmen som forhindrer deg fra å hvile i utgangspunktet – vil roe seg. Med andre ord blir det lettere å være seg fullt og helt.

Lykke til og KOS DEG!

PS! Du kan lese mer om Monark, Kriger, Magiker, Elsker-systemet og konseptet om den bipolare skyggen ved å melde deg på mitt nyhetsbrev (du vil motta et dokument om arketypene som bestikkelse).
PPS! Du kan også melde deg på Authentic World Norways arketype-workshop 12-14 april.

8 thoughts on “Mandagstipset #5: Sett av en ukentlig Elsker-dag

  1. Dæven det trengte jeg å høre. Jeg er alt for flink til å gjøre alt til en oppgave heller enn en opplevelse. Og trist nok synder jeg også stort når det gjelder å gjøre min være praksis, meditasjon og qigong, til en gjøre praksis som du sier. Akkurat nå sitter jeg og hopper alt for fort mellom ulike nettsider og spiser en sjokolade mye fortere enn jeg egentlig bør for å nyte den tilstrekkelig. Hva i all verden skjedde med meg? Frem til i hvert fall slutten av tenårene var jeg en livsnyter av dimensjoner.

  2. Gleder meg at det traff deg, Bacchus. Viktige saker. Vi må kose oss litt i livet også. Vel og bra at vi skal utrette ting i vår tilmålte tid på jorden, men hvis vi ikke opplever glede, nærhet og latter på veien er sannsynligheten for at vi vil kunne nyte resultatet magre.

    • It's always cool when a book sucks you in despite unlikable chercatars, so I am really glad you ended up enjoying this one. It does sound like it's got a lot going for it, and I do enjoy narratives from multiple viewpoints as well. Great review, Lenore. I will have to check this out!

    • I was suggested this web site by my cousin. I am now not certain whether this submit is written by him as no one else understand such specified approximately my difficulty. You’re incredible! Thanks!

    • No sé si será igual alabuelo…pero es una belleza! jejeje…felicitaciones por al parte que te toca, pero, fundamentalmente hay que felicitar a la madre que ha hecho la mayor parte del trabajo! ajjajaa.En fin, me alegra saber que siguen naciendo buenas nuevas en este mundo!Un abrazo.P.dcómo extraño tener bebés en casa! jejejee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>